Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Care sunt cauzele anemiei si cum o combatem pe cale naturala?


remedii anemieAstazi voi vorbi despre una dintre cele mai comune afectiuni, usor de identificat si cam la fel de usor de combatut aparent: anemia. Anemia este una dintre cele mai comune afectiuni ale sangelui. Exista o multime de factori care pot cauza anemia. Uneori, carenta de fier sau de anumite vitamine, precum acidul folic si vitamina B12 pot conduce la aparitia anemiei. Femeile prezinta un risc mai crescut de anemie.

Ce este si care sunt remediile naturiste pentru anemie?

Anemia inseamna de fapt:

  • ai mai putine celule rosii decat in mod normal SAU
  • ai mai putina hemoglobina in fiecare celule de sange rosie

Oricare ar fi cauza pentru anemie, o cantitate redusa de oxigen este transportata prin circulatia sanguina. Asta poate conduce la simptome precum oboseala, iritabilitate, ameteli sau probleme cu respiratia.

Exista 3 tipuri de anemie in functie de cauza acesteia:

  • anemie prin pierderea de sange
  • distrugerea celulele de sange sau anemia hemolitica
  • anemia prin deficienta productiei de celulele rosii

Cauzele anemiei

Unele dintre cauzele principale ale anemiei la femei sunt:

  • carenta de fier
  • carenta de vitamina B12
  • carenta de acid folic
  • perioada lactatiei
  • pierderi semnificative de sange
  • infestarea cu viermi intestinali sau in stomac
  • fumatul
  • imbatranierea
  • indice de masa corporala prea ridicat
  • afectiuni ereditare
  • anumite medicamente
  • afectiuni precum artrita, HIV/SIDA, boala Crohn

Simptome ale anemiei

Cele mai comune simptome ale anemiei:

  • letargie
  • oboseala
  • stare generala proasta
  • pierderea respiratiei
  • palpitatii
  • sensibilitate la frig

Alte simptome mai rare pentru anemie:

  • picioare sau brate umflate
  • arsuri gastrice cronicizate
  • transpiratie excesiva
  • varsaturi
  • scaun cu sangerari

Alimentatia joaca un rol esential in tratarea anemiei, dar si pentru prevenirea acesteia. Produsele procesate (stii tu, alea pe care le hulim atata: dulciuri, patiserie, paine alba, faina si zahar albe, inghetata, mezeluri) ne scot fierul din organism. De asemenea, alcoolul poate conduce la eliminarea fierului din organism.

Dietele vegetariene si vegane ii fac pe sustinatori mai vulnerabili deficientei de fier. Acidul tanic, prezent in cafea si in ceaiul negru, ca si in produsele lactate, inhiba absorbirea fierului, in vreme ce vitamina C favorizeaza acest proces.

Dieta este extrem de importanta pentru tratarea anemiei, deoarece unele mancaruri precum painea alba, orezul, zaharul si deserturile lasa organismul fara necesarul de fier. Acestea ar trebui excluse din dieta zilnica.

In mod ideal, va trebui sa iti obtii necesarul zilnic de fier din alimente, nu din suplimente. Sunt recomandate urmatoarele alimente: spanac, fasole, mazare, linte, dovleac, caise, sfecla rosie, morcovi, struguri, cirese, curmale, salata verde, alune, migdale, seminte de susan, miere, ghimbir, pastarnac, hrean, usturoi, ceapa, nucsoara, soia. Ficatul sau extractul din ficat contin substantele necesare pentru refacerea hemoglobinei.
Remedii si tratamente naturale pentru anemie

  • Baie cu apa rece

Baile cu apa rece sunt recomandate pentru tratarea anemiei. Persoanele care au aceasta problema trebuie sa faca bai cu apa rece de doua ori pe zi, insa apa trebuie racita treptat, pentru a preveni alte afectiuni.

  • Baie fierbinte cu sare

O baie fierbinte timp de 5-10 minute, o data pe saptamana, si ocazional o baie in aburi sunt extrem de folositoare. Totodata, sunt recomandate baile la lumina razelor solare deoarece stimuleaza producerea globulelor rosii.

  • Exercitii de respiratie si exercitii fizice usoare

Alti factori importanti care ajuta la vindecarea anemiei sunt exercitiile pentru respiratie si exercitiile fizice usoare, de preferat a fi practicate in aer liber.

Remedii naturiste impotriva anemiei

  • tinctura cu radacini de angelica din care se iau cate 10 picaturi cu 30 minute inainte de masa de pranz
  • tinctura din amestec cu parti egale, cu frunze de urzica, pelin, tuia si curpen de padure, herba de coada-calului si flori de sofran; se iau 50 g amestec in 500 ml alcool 400, se macereaza 4 zile, se strecoara si se beau cate 30-40 picaturi, de 3-4 ori pe zi, cu 20-30 minute inainte de mesele principale, intr-o cura de o luna pe trimestru
  • bautura dintr-un kilogram suc de catina alba intr-un kilogram de miere de albine poliflora, la care se adauga 40 ml tinctura de propolis si 100 mg grauncioare de polen
  • vin tonic din 6 linguri flori de salcam sau de roinita la 1 litru vin rosu fierbinte care se macereaza 1-2 zile, se strecoara si se bea cate un paharel (50 ml) inainte de cele 3 mese principale
  • vin tonic din 300 g urzica vie puse intr-o sticla cu 500 ml vin rosu; dupa o macerare de 24 ore, se strecoara si se bea cate un paharel dimineata, pe nemancate si seara inainte de culcare
  • tinctura dintr-un amestec cu frunze de urzica vie (30 g), frunze de coacaz negru (20 g), herba de cimbru de cultura (20 g), herba de rostopasca si turita mare (cate 10 g) si flori de galbenele (10 g). Se iau 50 g amestec care se macereaza 3 zile in 250 ml alcool 400, se strecoara si se iau cate 3 lingurite pe zi in ceai antianemic de roinita sau urzici, indulcit cu miere de albine
  • bautura din parti egale de suc de sfecla si suc de mere, la care poti adauga optional si miere. Consuma-l de doua ori pe zi.

Vitamine si minerale pentru combaterea anemiei

Necesarul de vitamine impotriva anemiei il poti obtine din diverse alimente:

  1. surse de fier: ficat, carne de pasare, oua, scoici, smochine, fructe de mare, melasa, sfecla, orez brun, cereale integrale, stafide, struguri, cartofi dulci, migdale si leguminoase
  2. vitamina A: cartofi dulci, morcovi, legume cu frunze verzi, dovleac, caise uscate, pepene galben, ardei gras rosu, ton, fructe exotice (mango)
  3. vitamina B1: peste (pastrav), porc, seminte de floarea soarelui, nuci (macadamia), mazare, dovleac, sparanghel, fasole, cartofi, drojdie de bere
  4. vitamina B2 (riboflavina): branza, migdale, carne de vita si miel, peste gras (macrou), oua, porc, cuiperci, seminte de susan, fructe de mare (caracatita), spanac
  5. vitamina B5: ciuperci, peste gras (pastrav), avocado, oua, carne slaba de porc, carne de vita si vitel, seminte de floarea soarelui, cartofi dulci
  6. vitamina B6: seminte de floarea soarelui, fistic, peste (ton), carne de pasare, carne slaba de porc, fructe uscate (prune), carne slaba de vita, banane, avocado, spanac
  7. vitamina B9 (acid folic): fasole, linte, spanac, sparanghel, salata verde, broccoli, fructe exotice (mango, papaya), portocale, seminte si nuci
  8. vitamina B12: carne rosie, peste, scoici, lapte, iaurt, oua, mango, cartofi dulci, ardei gras, pepene, piersici, ginseng
  9. vitamina C (http://www.fitbody.ro/alimente-care-contin-mai-multa-vitamina-c-decat-o-portocala.html): lamai, varza, ardei, patrunjel, fasole verde, tomate, cartofi, conopida, capsuni, zmeura, coacaze, afine
  10. vitamina D (http://www.fitbody.ro/de-ce-este-importanta-vitamina-d-pentru-sanatate.html): ulei de ficat de cod, ciuperci, peste gras, tofu, oua, fulgi de ovaz
  11. vitamina E: fulgi de ovaz, ceapa, usturoi, morcov, varza, spanac, soia si tomate
  12. vitamina H: carne de vita si carne de vitel, carne de pui, fasole si mazare, ciuperci, conopida, spanac, morcovi
  13. vitamina K: busuioc uscat, legume cu frunze verzi, ceapa verde, varza de Bruxelles, chilli si condimente iuti, sparanghel, castraveti murati, ulei de masline, fructe uscate (prune)
  14. vitamina P: cirese, citrice, caise, macese, rosii, spanac, kale, ceapa rosie
  15. vitamina B3 (niacina): peste, carne de pui si curcan, porc, ficat, alune, carne de vita, ciuperci, mazare, seminte de floarea soarelui, avocado, ceapa, usturoi, prune, smochine si curmale
  16. mangan: cereale integrale, leguminoase, nuci, ananas, oua
  17. potasiu: broccoli, banane, seminte de floarea soarelui, fructe uscate, kiwi




Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Care sunt beneficiile si riscurile consumului de mango?

Fructul mango este usor desconsiderat pe plaiurile romanesti, poate si din cauza pretului ceva mai piperat sau poate pentru ca inca este considerat prea exotic si lumea inca nu se intereseaza despre beneficiile sale. Ei ...
 » mai mult...

Retete de smoothie-uri delicioase si sanatoase cu banane

Pe langa faptul ca sunt absolut delicioase, bananele sunt si o sursa bogata de vitamine si nutrienti benefici organismului, avand numeroase beneficii, cum ar fi combaterea retentiei de apa, scaderea tensiunii arteriale ...
 » mai mult...

Care sunt vitaminele esentiale pentru organism?

In ultima perioada am devenit destul de obsedata de vitamine si de cum ar trebui sa mananc pentru a le obtine sau de cum as putea sa le suplimentez. Asta mai ales pentru o persoana care face sport si cu siguranta ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici