Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Cateva alimente care sustin sanatatea si te ajuta sa slabesti


alimente sanatoase dietaMulta lume se plange ca mancarea sanatoasa nu are gust si de asta se plictisesc repede si revin la vechile prostii semipreparate sau de la fast food. Pacat ca gustul ala bun e dat in general de adaos de sare sau de tot felul de aditivi alimentari nesanatosi.

Nu exista niciun motiv pentru care mancatul sanatos trebuie sa fie plicticos si fad atunci cand vrei sa slabesti. Este ideal sa incerci sa experimentezi cu tot felul de condimente de toate felurile. Multe dintre ele au si efect termogenic care iti va accelera metabolismul si poate te va duce cu gandul la mancarea aia buna de restaurant.

Alimente sanatoase pentru dieta

Niste exemple de condimentare a mancari ar fi: semintele de mustar in antreuri pentru accelerarea metabolismului sau ghimbirul care iti va sustine digestia. Ginsengul iti va creste nivelul energiei, iar piperul negru te va ajuta si el sa arzi calorii. Sa nu uitam si de multiplele beneficii pe care ti le va aduce turmericul care, pe langa sustinerea digestiei, previne cancerul, are efect antiinflamator, antidepresiv, detoxifiant si multe altele.

Citeste si despre cum poti folosi in retetele clasice ingrediente mai sanatoase decat o faceai pana acum. Condimentele sunt si ele pe lista!

1. Cartofii dulci

cartofi dulciDesi nu sunt eu persoana care sa condamne cartofii in general (decat daca sunt prajiti), recomand poate mai des cartofii dulci. Ambele tipuri de cartofi sunt sanatoase si pot face parte dintr-un meniu sanatos.
Se pare ca totusi cartofii dulci au mai putine calorii si mentin senzatia de satietate pentru o perioada mai indelungata.

Sunt bogati in, sustin o inima sanatoasa si o vedere la fel, scad tensiunea si au puternic efect antioxidant.

2. Mere

Eu sunt obsedata de mere, deci am efectiv o adictie pentru ele. Tine de ani de zile chiar. Nu imi pare rau pentru ca reusesc sa gasesc unele cel putin satisfacatoare pe intreg parcursul anului si vin si cu o multime de beneficii.

Printre beneficiile merelor amintesc: preventia diferitelor tipuri cancer, efect puternic antioxidant, preventia Alzheimer-ului si Parkinson-ului, scad glicemia si colesterolul, dar si pofta de mancare si ofera ajutor pacientilor cu astm.

3. Nucile

Cred ca le vezi cam prin toate recomandarile de planuri alimentare. Nucile sunt alimentul care leaga promotorii multor diete si e chiar greu sa gasesti o dieta care nu le recomanda. Nucile sunt bune ca gustare de sine statatoare insa sunt si extrem de versatile putand fi adaugate in salate, smoothie-uri, combinatii cu iaurt, chiar si carne etc.

Desigur sunt bune si ca ingrediente pentru un blat sanatos de prajitura sau tort vegan. Clar sunt alimentul ideal si nu ezita sa le consumi in cantitati moderate (nu uita ca au si multe calorii, dar si omega 6).

4. Quinoa

quinoaSigur multi inca mai zic ca treaba asta cu pseudocerealele e cam fitosenie, dar nu cred ca exista vreun motiv pentru care ideea asta ar trebui sa persiste. Quinoa nu e scumpa si e si versatila ca aroma. Da, e cam fada, dar in combinatiile adecvate, poate fi un ingredient delicios cu un indice glicemic scazut.

Retine ca e plina de proteine complete, care te ajuta sa mentii masa aia musculara care iti arde caloriile! Mai mult, quinoa sustine buna digestie, energizarea organismului, punerea in miscare a metabolismului, mentine sanatatea inimii si iti asigura un somn bun.

Plus ca poti folosi quinoa atat in retetele sarate, cat si in cele dulci.

Sursa foto: http://www.twohealthykitchens.com/

5. Fasole

Fasolea este privita cu oarecare temeri de cei mai sensibili cu stomacul pentru ca se stie ca poate provoca flatulenta. Totusi fasolea are multe proteine si fibre, deci mentine si senzatia de satietate pe o perioada indelungata.

Sa vorbim totusi despre mai multe tipuri de fasole, fasolea pastai si fasolea boabe. Fasolea boabe neagra si kidney te ajuta sa scazi colesterolul, sa reglezi glicemia, sustine sanatatea inimii, creierului si sistemului digestiv, rinichilor, dar si a calitatii sangelui. Sunt pline de fier si antioxidanti si imbunatatesc nivelul energiei.

Mananca fasole verde pentru sanatatea parului, pielii si unghiilor, pentru imbunatatirea energiei, detoxifiere, sanatatea oaselor, a sistemului imunitar, a tesuturilor si a inimii.

6. Albusurile de ou

Eu sustin consumul de oua intregi pentru ca majoritatea nutrientilor se regasesc in galbenus de fapt. Fier, fosfor, zinc si acid folic gasesti numai in galbenus, pe cand seleniu gasesti si in albusurile de oua.

Nu uita si de continutul de colina din oua care reduce riscul cancerului de san.

7. Grapefruit

grapefruitDesi exista aiureala aia de dieta cu grapefruit, nu despre asta vorbim aici. Poti foarte bine sa mananci SI grapefruit pe langa alta alimente sanatoase si sa te bucuri de beneficiile acestuia.

Grapefruitul este bogat in antioxidanti, atenueaza depresia si stresul, sustine sistemul imunitar si stimuleaza creierul, asigura buna functionare a sistemului limfatic, reduce tensiunea, are efect diuretic si dezinfectant, intineste procesul de imbatranire, combate bolile gingiilor, previne cancerul de colon si pietrele la rinichi, atenueaza crampele musculare si ajuta la tratarea tenului gras si acneic si, desigur, accelereaza metabolismul.

Totusi este bine sa verifici cu medicul tau daca ai voie sa consumi grapefruit si suc de grapefruit pentru ca s-a dovedit ca acesta interfereaza cu cel putin 85 de medicamente.

8. Piept de pui

Eh, deja despre pieptul de pui nu mai avem mult de discutat, doar daca are o provenienta obscura. Cam asta e problema cu carnea de pui, ca provine de la pasari crescute in baterii care nu mai au cum sa ofere o carne de calitate din pacate. Desi stiu ca e mai greu din mai multe puncte de vedere, nu numai financiar, te sfatuiesc sa gasesti o sursa de carne de pasare organica. Acelasi lucru trebuia sa il precizez si in cazul oualor.

Pieptul de pui este bogat in proteine si slab in grasimi si colesterol, avand aproape zero carbohidrati. Te protejeaza impotriva mai multor forme de cancer sustinandu-ti sistemul imunitar. Contine niacina, vitamina B6, fosfor si seleniu, avand si un profil bun de aminoacizi.

9. Bananele

Despre ce banane sunt mai sanatoase, cele coapte sau cele verzi am scris chiar recent. Nu te panica din cauza continutului de zahar si implicit calorii pe care il au bananele, ele sunt perfecte pentru o multime de retete si sunt incarcate cu nutrienti si beneficii.

Bananele reduc depresia, constipatia, previn bolile cardiovasculare, degenerarea maculara, ulcerul gastric, osteoporoza si cancerul de rinichi. Regleaza tractul intestinal, reduc tensiunea, previn anemia, reduc durerile menstruale, ofera energie si te ajuta sa renunti la fumat.

banane pere mereCe sa mai? Sa mancam banane neaparat!

10. Pere

Ca si in cazul merelor, si perele imi plac extrem de mult (sunt rude indepartate, ce-i drept)! Ai si o multime de soiuri din care sa alegi deci bucura-te din plin.

Perele au efect diuretic, sunt bogate in fibre, scad colesterolul si tensiunea, ofera energie, scad temperatura, sustin sistemul imunitar si sistemul digestiv. De asemenea, perele previn osteoporoza si imbatranirea, sustin sanatatea pielii si parului si echilibreaza hormonii.

11. Semintele de pin

Semintele de pin contin fitonutrienti care ajuta la inhibarea poftei de mancare. Continutul de magneziu si proteine cresc nivelul de energie, grasimile mononesaturate scad colesterolul si riscul bolilor cardiovasculare, antioxidantii au efect antiaging si reduc stresul oxidativ, luteina sustine sanatatea ochilor, fierul sustine circulatia si sistemul nervos, iar acidul pinolenic este cel care scade pofta de mancare.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Alimente sanatoase pline de nutrienti bune si pentru slabit

Inca mai primesc intrebari legat de ce ar trebui sa mancam. Pe de-o parte, multa lume se plange de cat de scumpa este mancarea sanatoasa. Pe de alta parte, multe persoane deja nu mai stiu ce sa manance avand in vedere ...
 » mai mult...

Care sunt beneficiile si pericolele consumului de germeni si vlastari?

Germenii au fost intotdeauna un aliment nutritiv cu o popularitate ridicata printre persoanele care isi doresc sa aiba o alimentatie sanatoasa. Acestia contin mai putine calorii in comparatie cu alte tipuri de gustari ...
 » mai mult...

Fructul de guava si multiplele sale beneficii pentru sanatate

Zilele trecute am trecut pe la standul de seminte si nuci din piata si asa cum fac in general, am inceput sa arunc un ochi pe la toate laditele cu tot felul de fructe uscate, colorate, dulci si minunate. Ochii mi-au ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici