Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Ce beneficii aduce si ce vitamine contine anghinarea?


anghinareIn ultima perioada m-am tot interesat de beneficiile anghinarei, am vazut un supliment insotit si de omega 3 si am zis ca trebuie sa revizuiesc putin. La noi pe piata nu prea se gaseste ca anghinare ca aliment plus ca am si auzit ca este destul de complicat de curatat. Exista insa o gramada de suplimente nutritive de anghinare si chiar si ceai. In articol vorbim in principal despre leguma in sine insa toate calitatile si beneficiile pe care le aduce sanatatii se extind si catre suplimentele cu anghinare.


Problema pe care eu mi-o pun in privinta oricarui ceai/fruct/aliment in general este sa nu dea pofta de mancare. Ei bine, spre surprinderea si placerea mea se pare ca anghinarea chiar reduce apetitul, asa ca am decis ca trebuie sa intram in strafundurile acestei vegetale.


Beneficiile consumului de anghinare si suplimente care contin anghinare

Dupa cum vei putea observa, anghinarea este un fel de aliment-minune care poate nu primeste toata atentia cuvenita. Din nou, chiar daca nu ai de unde sa iti procuri anghinare, poti sa gasesti un ceai sau niste suplimente care o contin pentru ca beneficiile vor veni chiar si sub acele forme.


1. Are continut ridicat de antioxidanti

Conform studiilor recente, anghinarea are cea mai mare cantitate de antioxidanti dintre toate legumele si intr-un studiu al nivelurilor de antioxidanti ai unor alimente diverse s-a clasat pe locul 7. Unii dintre antioxidantii cei mai puternici din anghinare sunt quercertina, rutina, antocianina, silimarina, luteolina si cinarina.


2. Preventia si tratamentul cancerului

Studiile facute pe extractul de frunze de anghinare au concludat ca acesta induce apoptoza (moartea celulelor) si reduce proliferarea celulelor anumitor forme de cancer, incluzandu-le pe cele de prostata, de san si chiar si cele cauzatoare de leucemie. Italienii au descoperit ca prezenta flavonoidelor din anghinare reduce riscul de cancer de san.


3. Anghinarea stimuleaza bila

Pulpa frunzelor de anghinare contine un polifenol denumit cinarina, care creste secretia biliara.

4. Anghinarea are efecte benefice asupra ficatului

Datorita cinarinei si silimarinei, anghinarea aduce beneficii asupra ficatului. Studiile au concluzionat chiar ca ar putea regenera tesuturile ficatului, actioneaza ca un tonic excelent. De multa vreme, anghinarea a fost folosita in medicina alternativa si populara ca tratament pentru problemele hepatice iar studiile de data recenta au reusit sa si sustina aceste crezuri batranesti.


5. Tratament pentru mahmureala

Datorita efectelor pozitive asupra ficatului, anghinarea se poate spune ca este un bun remediu pentru mahmureala.


6. Reduce colesterolul

S-a dovedit ca ingredientele din frunzele de anghinare reduc colesterolul prin inhibarea HMG-CoA reductazei. Anghinarea scade colesterolul rau (LDL) si il creste pe cel bun (HDL). Tocmai din acest motiv, anghinarea se presupune ca ajuta si in tratarea unor boli de inima.


7. Are continut ridicat de fibre

O anghinare mare contine un sfert din doza recomandata zilnic de fibre. Anghinarea iti furnizeaza cam 5.4 grame de fibre la suta de grame. Fibrele ajuta la controlul constipatiei, scad colesterolul rau (LDL) si previn astfel cancerul de colon prin preventia absorbtiei compusilor toxici din alimente.


8. Anghinarea scade glicemia

Cercetarile stiintifice au dovedit ca anghinarea ajuta la echilibrarea glocozei din sange si poate fi un adjuvant grozav pentru diabetici.


9. Anghinarea ii ajuta pe cei cu probleme legate de hipertensiune

Anghinarea contine potasiu, o minerala care este in general benefica. Potasiul te ajuta sa lupti cu excesul de sodiu din organism, iar pe cei care iau anumite medicamente impotriva hipertensiunii, alimentele precum anghinarea protejeaza impotriva unei deficiente potentiale de potasiu.

10. Anghinarea imbunatateste digestia

Anghinarea ajuta sistemul digestiv. Leguma este un diuretic natural, imbunatateste digestia, imbunatateste functiile vezicii urinare si din nou merita mentionate efectele benefice asupra ficatului. Unii recomanda anghinarea chiar ca o metoda de combatere a sindromului colonului iritabil.


Ce vitamine si minerale contine anghinarea?

  • Anghinarea proaspata reprezinta o sursa excelenta de acid folic, furnizand 68 de unitati la suta de grame (17% din doza recomandata zilnic). Acidul folic actioneaza ca un factor adjuvant al enzimelor implicate in sintezele ADN-ului. Studiile stiintifice au dovedit faptul ca nivelurile adecvate de folati din alimentatie in timpul perioadei de preconceptie si la inceputul perioadei de sarcina ajuta la preventia defectelor tubului neural al noului nascut.
  • Anghinarea in stare proaspata mai contine si vitamina C (20% din DRZ la 100 g), o vitamina antioxidanta care ajuta organismul sa dezvolte rezistenta impotriva agentilor infectiosi si la eliminarea radicalilor liberi cu potential inflamator in organism.
  • Reprezinta una dintre sursele vegetale de vitamina K, furninzand aproximativ 12% din DRZ. Vitamina K joaca un rol important in sanatatea oaselor promovand activitatea osteotrofica (formarea si intarirea sistemului osos). Nivelurile adecvate de vitamina K din dieta ajuta la limitarea deteriorarilor cerebrale, prin urmare, asa cum bine stim, asta inseamna ca va fi de mare folos in tratarea pacientilor ce sufera de boala Alzheimer.
  • Protejeaza impotriva radicalilor liberi datorita continutului de antioxidanti ca silimarina, acidul cafeic si acidului ferulic.
  • Anghinarea este bogata si in complexul de vitamine B, un grup de vitamine care include niacina, vitamina B6 (piridoxina), tiamina si acidul pantotenic, toate esentiale pentru optimizarea functiilor metabolismului celular.
  • In plus, anghinarea are si un continut ridicat de anumite minerale precum cupru, calciu, potasiu, fier, mangan si fosfor. Potasiul regleaza tensiunea, manganul lucreaza impreuna cu enzimele antioxidante, cuprul este necesar in productia celulelor rosii, iar fierul este si el necesar in formarea celulelor rosii.
  • In general anghinarea presupune si o doza de preparare, chiar daca minima. Asta nu inseamna ca nu te poti bucura de anghinare si sub forma naturala, fara preparare termica. Toate beneficiile nutritionale pot fi obtinute si printr-o preparare la aburi usoara a legumei.

 





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Ce beneficii aduc semintele de chia sanatatii noastre?

Daca tot am vorbit despre beneficiile semintelor de in, am decis sa prezint si “noul val” al semintelor supernutritive, semintele de chia. Semintele de chia si-au castigat popularitatea datorita vechimii ...
 » mai mult...

Modalitati de preventie a cancerului

Subiectul cancerului m-a preocupat foarte mult zilele astea si m-am gandit ca nu ar fi rau sa il dezbat mai pe larg dat fiind faptul ca aceasta afectiune ramane inca intr-o zona necunoscuta pentru medicina. Nu spun ca ...
 » mai mult...

Cum sa combin alimentele ca sa slabesc?

Despre combinatiile alimentare gresite si ideale am tot citit, pana si eu am scris despre combinatiile alimentare ayurvedice. Sunt de acord ca ar putea exista niste reguli generale insa cel mai bine este sa iti ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici