Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Ce beneficii are ciocolata neagra pe langa preventia aterosclerozei?


ciocolata neagraAm vesti bune pentru ciocoholici, asa ca puneti-va un zambet larg pe buze si cititi despre ce beneficiu al ciocolatei vorbim astazi. Se pare ca ciocolata neagra este foarte sanatoasa pentru inima.

Ciocolata are efecte benefice asupra inimii

Un studiu recent a descoperit faptul ca un consum regulat de ciocolata poate avea un efect de reversie a intaririi si ingustarii arterelor asociate aterosclerozei.

Ateroscleroza este o afectiune serioasa care implica infundarea arterelor cu substante grase, precum colesterol si poate conduce la o crestere problematica a riscului aparitiei infarctului sau atacului de cord.
Descoperirea acestui studiu sugereaza ca ciocolata neagra poate scadea indicele de augmentare (o modalitate de masurare a presiunii sistolice centrale general acceptata), un predictor cheie al sanatatii, si previne ca celulele albe sa se lipeasca de peretii vaselor de sange.

Ciocolata sustine sanatatea arterelor

"Efectul pe care il are ciocolata neagra asupra organismului nostru este incurajator nu numai pentru ca ne permite sa ne bucuram de ciocolata fara atat de multe mustrari de constiinta, dar si pentru ca poate deschide calea catre noi terapii care fac acelasi lucru ca si ciocolata neagra numai ca oferind rezultate mai bune si mai consistente." sustine dr. Gerald Weissmann, redactor sef la FASEB Journal, unul dintre cele mai citate jurnale de biostiinta.

Cercetatorii au monitorizat sanatatea vasculara a 44 de barbati supraponderali cu varste medii. Fiecare participant a consumat 70 g de ciocolata neagra pe zi pe decursul a 2-4 saptamani. In timpul studiului, participantii au fost sfatuiti sa se abtina de la consumul anumitor alimente bogate in calorii goale pentru a preveni ingrasarea.

Ciocolata neagra restaureaza flexibilitatea si elasticitatea arterelor in timp ce va preveni ca celulele albe sa adere la peretii vaselor de sange. De asemenea, cercetatorii au descoperit ca o crestere a continutului de flavonol a ciocolatei negre nu i-a schimbat efectul. Flavonolul este o substanta care are ca efect benefic si energizarea functiilor mentale. Flavonolul, componenta din cacao, imbunatateste functiile cognitive si tensiunea arteriala in cazul persoanelor in varsta care au probleme cognitive moderate.

Beneficiile ciocolatei negre

Inainte de a mai enumera o serie de beneficii ale ciocolatei, doresc sa subliniez faptul ca vorbim despre ciocolata amara, neagra, cu peste 70% cacao, nu despre vreun fel de ciocolata cu lapte, creme, diverse umpluturi... acelea au efecte nocive asupra organismului, avand si un continut foarte mare de E-uri (in special ciocolata cu crema, ciocolata cu umplutura).

De asemenea, este adevarat ca ciocolata neagra este benefica sanatatii insa este la fel de adevarat si faptul ca la 100 g are si multe calorii, in jur de 600 de calorii, pe care nu ti le doresti in dieta zilnica, asa ca iti recomand cu caldura sa consumi cu moderatie acest deliciu.

  1. Ciocolata este plina de nutrienti: fibre, fier, magneziu, cupru, mangan si alte cateva minerale
  2. Ciocolata neagra si cacaoa sunt surse grozave de antioxidanti: contine mai multi antioxidanti decat anumite fructe: polifenoli, flavonoide, catechine etc.
  3. Ciocolata neagra poate imbunatati circulatia sanguina si tensiunea scazuta: flavonoidei din ciocolata neagra pot stimula endoteliumul, captuseala arterelor, sa produca Oxid Nitric, care este un gaz.
  4. Ciocolata neagra creste colesterolul bun (HDL) si protejeaza impotriva oxidarii colesterolului rau, LDL: este de la sine inteles ca abundenta de antioxidanti din ciocolata neagra care ajunge in circulatie va preveni daunele oxidative. De asemenea, ciocolata neagra poate reduce si rezistenta la insulina, un alt factor de risc pentru multe probleme de sanatate precum bolile de inima si diabet.
  5. Ciocolata neagra iti poate proteja pielea impotriva efectelor nocive ale soarelui: studiile arata ca flavonoidei din cacao imbunatatesc circulatia sangelui de la nivelul pielii si protejeaza impotriva daunelor provocate de razele solare.
  6. Ciocolata poate imbunatatii functionarea creierului: cacaoa constine si substante stimulatoare precum cofeina si teobromina, care ar putea fi elementele cheie datorita carora cacaoa poate imbunatati functiile creierului pe termen scurt.
  7. Ciocolata neagra mentine glicemia sub control: Ciocolatea neagra ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si le protejeaza impotriva diabetului de tip 2. Flavonoidele din ciocolata neagra scad rezistenta insulinei si sustin functionarea normala a celulelor pentru ca organismul sa poata utiliza insulina in mod eficient.
  8. Ciocolata neagra poate reduce stresul, conform unui studiu elvetian in cadrul caruia participantii ai consumat aproximativ 30 g de ciocolata neagra timp de 2 saptamani. Deci la suparare nu mai scoate cutia de inghetata sau cutia cu bomboane, consuma niste ciocolata neagra!
  9. Ciocolata neagra te face mai destept. Un studiu al Universitatii din Nottingham a descoperit ca un consum de cacao sporeste ciculatia in zonele cheie ale creierului timp de 2-3 ore, ceea ce ar putea imbunatati performanta si agilitatea pe termen scurt. O serie de alte studii ale Universitatilor Oxford si din Norvegia au urmarit efectele pe termen lung ale ocnsumului de cacao asupra creierului studiind dietele a peste 2000 de persoane cu varsta de peste 70 de ani. Se pare ca cei care consumau ciocolata, vin sau ceai bogate in flavonoide obtineau scoruri mai mari la testele cognitice decat cei care nu consumasera astfel de produse.
  10. Ciocolata - remediu impotriva diareei. Inca din secolul al 16-lea, culturile din America de Sud si Europa tratau diareea cu cacao. Se pare ca flavonoidele din cacao se leaga de o proteina care regleaza secretia de fluide din intestinul subtire, reusind sa stopeze efectele diareei.

Si daca tot am vorbit despre beneficiile ciocolatei, atunci trebuie sa citesti si despre beneficiile tratamentelor si masajelor cu ciocolata.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


9 afectiuni pe care le trateaza propolisul

Desi nu sunt cea mai mare promotoare a produselor naturiste, nu le consider un panaceu universal cum poate mai vezi pe diverse site-uri, iar cu mierea oricum am eu problemele vesnice pe care le am cu ...
 » mai mult...

Care sunt beneficiile si pericolele consumului de germeni si vlastari?

Germenii au fost intotdeauna un aliment nutritiv cu o popularitate ridicata printre persoanele care isi doresc sa aiba o alimentatie sanatoasa. Acestia contin mai putine calorii in comparatie cu alte tipuri de gustari ...
 » mai mult...

Afla care sunt beneficiile pectinei si daca are si efecte adverse

Ai cumva colesterol ridicat? Suferi de diabet? Daca da, atunci cel mai probabil ai prin sertarele de la bucatarie cateva medicamente menite sa iti tina sub control aceste afectiuni. Vestea buna pe care ti-o voi este ca ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici