Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Slabeste rapid si sigur!


slabeste rapid si sigurSfaturi despre cum sa slabesti mai rapid sau intr-un ritm sanatos si moderat gasim pe toate drumurile. Eu m-am straduit din cand in cand sa mai elimin de pe liste si cateva mituri gresite despre alimentatie ce putin si de data asta iar vreau sa ne intoarcem putin la bazele principiilor slabirii, niste trucuri cu care putem slabi mai usor.

Sfaturi pentru o slabire sigura si rapida!

Vorbesc despre slabit mai simplu pentru ca iti voi da niste exemple de alimente care au multe calorii, din care poti manca in exces cu usurinta sau care pur si simplu creeaza un mediu intern favorabil depunerii grasimii. Nu uita ca de fapt elementul pruincipal al slabirii este deficitul caloric.

Hai sa vedem niste tips-uri despre cum sa nu te mai ingrasi sau poate chiar cum sa slabesti in mod eficient.

1. Nu fi dependenta de junk food, de alimentele procesate

Burgeri, crispy strips-uri, pizza, cartofii prajiti, snack-urile, shaorma, toate cele enumerate fac parte din renumita "dieta" de tip junk food despre care un studiu realizat tot pe sobolani a indicat ca ar putea da dependenta la fel ca si drogurile (desi inca e in dezbatere daca chiar se pune problema la o scala atat de mare). Faptul ca ele creeaza adictie este incontestabil, avand in continut o multime de ingrediente special introduse pentru acest scop. O multime de studii realizate insa pe oameni, au demonstrat ca acestia se abtin foarte greu sau chiar nu se pot abtine daca au inceput sa consume frecvent astfel de produse, nici macar daca ii avertizeaza un doctor ca le este afectata sanatatea.

Chiar daca ti-ai permite sa slabesti cu ele stand in deficit caloric (desi, sa fim seriosi, cine poate consuma un singur burger si o portie de cartofi prajiti cu un suc pentru intreaga zi?!), sa nu pierdem din vedere ca nu aspectul fizic este unicul lucru pe care ar trebui sa il urmarim, sanatatea este baza.

De aceea este bine sa nu mananci deloc sau foarte rar produse din aceasta categorie.

2. Evita siropul de porumb (high fructose corn syrup)

Poate ca la noi nu este atat de promovat sau hulit la fel cum este in State, insa din ce in ce mai multe studii incep sa demonstreze o diferenta mare intre zahar si siropul de porumb cu un continut ridicat de fructoza (HFC - high fructose corn syrup). Si se pare ca zaharul poate fi considerat pentru prima data optiunea mai sanatoasa, sau cel putin mai putin nesanatoasa. Una dintre cercetari, realizate pe sobolani, a aratat ca cei care au consumat bauturi indulcite cu sirop de porumb au castigat mai mult in greutate comparativ cu cei care au baut lichide indulcite cu zahar, chiar si daca numarul de calorii al bauturilor a fost acelasi.

Mai mult, o diferenta clara reiese si din modul in care ambele produse sunt prelucrate de organism. Amandoua sunt facute din fructoza si glucoza, insa, la zahar, aceste doua componente sunt strans legate, astfel ca este nevoie de un efort in plus pentru a fi metabolizate, in timp ce, la siropul de porumb, ele deja sunt separate si sunt absorbite mai usor si mai rapid in sistemul sanguin, deci in corp.

Siropul de porumb nu se gaseste doar in bauturi, ci poate fi principalul ingredient in produsele de patiserie, panificatie, multe dintre cereale, conservele din fructe, gemurile.

3. Mananca alimente care ofera satietate dimineata

Dimineata si la orice masa de altfel, este important sa mancam alimente care sa ne faca sa simtim senzatia de satietate pentru cat mai mult timp. Totodata, conteaza sa alegi produse care satura mai repede si pentru mai mult timp, cum ar fi cele bogate in proteine, mai ales la micul dejun.

Un studiu realizat pe doua grupuri de barbati, carora li s-a dat sa manance la micul dejun alimente care aveau acelasi numar de calorii, numai ca unele contineau mai multe proteine, altele mai multi carbohidrati, a aratat ca cei care au mancat mai multe proteine au simtit mult mai tarziu foamea decat ceilalti.

Precizez cu aceasta ocazie ca nu este absolut necesar sa mananci la micul dejun pentru a slabi. Unor persoane chiar le face rau, ii oboseste, le creste pofta de mancare sau pur si simplu nu au niciun fel de tragere de inima.

4. Nu lasa pauze mari intre mese

Ok, poate stii ca nu sunt aia de promoveaza mancatul multor mese mici si dese, ci sunt de parere ca fiecare trebuie sa isi hotarasca un program alimentar care ii convine din toate punctele de vedere. Numarul meselor si ora meselor sunt doua amanunte care nu au o relevanta uriasa in ecuatia pentru atingerea obiectivelor.

Totusi, exista un beneficiu al meselor multe si mici (pentru anumite persoane cel putin). Cu cat trece mai mult timp intre momentele in care corpul este hranit cu atat apar mai multe pofte, iar foamea este mai greu de controlat, determinandu-te sa alegi chiar ceva nesanatos, numai sa te saturi mai repede. Personal, prefer sa mananc mai putine mese si mai mari. Nu am o problema cu foamea intre mese, ci mai degraba cu timpul pe care l-as pierde cu atatea mese mici.

Credinta "straveche" spune sa nu astepti mai mult de trei ore ca sa iei o masa sau o gustare. Si este important si sa iti faci un orar cat de cat, pe care sa il respecti, pentru ca organismul sa stie cand sa astepte mancare, evitand astfel situatiile in care foamea pune stapanire pe tine.

5. Bucura-te de mancare

Este foarte important ca, atunci cand mananci, sa ai atentia indreptata doar catre activitatea asta, fara sa faci in paralel si altceva, gen urmarit un film la laptop, stat pe net, stat la televizor, conversat mult cu cei care stau la masa (atunci cand e cazul).

Si asta deoarece creierul va simti mai multa placere, si, astfel, cantitatea de mancare va fi mai mica decat daca ai face si altceva in acelasi timp in care mananci.

6. Cauta alimente cu o incercatura glicemica mai mica sau cat mai putin prelucrate

Indicele glicemic face referire la cat de repede produsele pe care le consumam afecteaza nivelul de zahar din sange, iar incarcatura glicemica pune in ecuatie si elementul cantitatii, deci este ceva mai relevanta.

Alimentele cu incarcatura glicemica mai mica sunt cele bogate in proteine si fibre, iar cele care au un indice mai mare sunt cele inalt-procesate si dulci. Alege mancaruri cat mai putin prelucrate (desigur, la care se poate), cum ar fi fructe, legume, carne, si evita cerealele rafinate, sucurile, dulciurile.

Acestea din urma aduc si mai multe calorii in plus deoarece cantitatile sunt mai greu de controlat.

7. Fa schimbari mici si tine un jurnal alimentar

Un truc care functioneaza pentru mai multe persoane este sa tina un jurnal alimentar. Un alt secret care te poate ajuta sa ai succes in procesul de slabire consta in a face mici schimbari in mediul care te inconjoara, cum ar fi sa folosesti farfurii mai mici, sa mananci mana stanga sau sa ascunzi produsele cu multe calorii (sau chiar mai bine ar fi sa nu le mai ai deloc in casa).

Aceste schimbari sunt mai usor de respectat, decat regulile alimentare pe care iti impui sa le respecti cu ajutorul vointei.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Metoda de slabire rapida fara cura sau dieta!

Dupa ce am scris despre ideile gresite legate de slabire, mi-am dat seama ca asta era articolul pe care trebuia sa il fi abordat cu mult timp in urma, sa pornesc de la baza problemei slabirii. Este un articol cu ...
 » mai mult...

Plan alimentar pe o saptamana pentru femeile ocupate

Avand in vedere ca planuri alimentare pentru o femeie care face sport am scris, iar pe baietii sportivi nu ii neglijez mai niciodata, am decis sa mai scriu idei de mese pentru dimineata, pranz si seara. In fond, cam ...
 » mai mult...

Sunt toate caloriile create egal? Slabesc numai daca am grija cat mananc?

Daca tot particip la cursul de tehnician nutritionist al scolii Fitness Scandinavia, am zis sa intru intr-o tema care mie imi dadea multe batai de cap si sa ma edific pentru ca nu pot oferi informatii pretioase fara sa ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici