Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

8 Alimente pentru un corp sanatos si o minte brici!


brain body foodsCare sunt alimentele de baza care ne ajuta atat la echilibrul creierului, cat la echilibrul corpului nostru muncit prin fitness? In continuare expunem principalele beneficii pe care le aduc niste alimente despre care deja stim ca sunt extrem de utile sanatatii noastre.

1. Nucile

Avantaje pentru creier: un pumn de nuci poate tine departe boala Alzheimer. Un studiu realizat pe un grup de varstnici a concluzionat ca cei care au consumat regulat nutrienti precum grasimi nesaturate, vitamina E si folati proveniti din nuci erau mult mai putin expusi riscului de a dezvolta aceasta afectiune.

Ce oleaginoase sa alegi: le gasesti in articolul despre cele mai bune si sanatoase nuci..

Beneficii pentru antrenament: ajuta la recuperarea musculara. Sesiunile de exercitii intense, desi extrem de utile, nu voi nega asta niciodata, pot produce niste radicali liberi care conduc la instalarea febrei musculare. Oleaginoasele sunt incarcate cu nutrienti care protejeaza impotriva reactiilor de dupa antrenament: vitamina E, magneziu, folati si fibre. Si mai trebuie sa mentionez proteinele incluse? Din 30 de grame de nuci scoti cam 4-6 grame de proteine, care iti vor intari imunitatea.

2. Carnea de vita slaba

Avantaje pentru creier: aduc beneficii in ceea ce priveste memoria cifrelor. O sa retii numere de telefon, coduri pin, cifrul de sala (!). Asadar daca esti cam uituca, serveste o portie de carne de vita. Un grup de voluntari din Australia a reusit sa memoreze secvente lungi de numere dupa ce si-au suplimentat timp de doua saptamani dieta cu 5 grame de creatina monohidrat (echivalentul a 500 grame de carne rosie). Cercetatorii sustin ca in momentul in care nivelurile de creatina sunt mai ridicate, functionarea totala a creierului este imbunatatita.

Beneficii pentru antrenament: arde grasimile, dezvolta musculatura. Carnea rosie este cea mai buna sursa de fier si zinc. De fier ai noveoie pentru oxigenarea muschilor, iar de zinc ai nevoie pentru sustinerea sistemului imunitar care va conduce la o recuperare musculara mai rapida si o dezvoltare mai vizibila. Daca ai acces la carne de vita bio, hranita cu ierburi, beneficiile nutritionale sunt cu atat mai impresionante. Aceasta este o sursa semnificativa de acid linoleic conjugat, cel care te va ajuta in arderea grasimilor prin mentinerea senzitivitatii insulinice.

fatty fish3. Pestele

Beneficii pentru creier: despre peste, numai de bine! Peste tot suntem invadati cu beneficiile pestelui si deja a devenit un aliment hiperpromovat si indispensabil pentru alimentatia sanatoasa.

Cei care mananca peste sunt mai putin expusi riscului depresiei. Un studiu la care au participat 3000 de oameni a ajuns la concluzia ca cei care au mancat ton si alte tipuri de peste de cel putin 3 ori pe saptamana aveau sansele cu mult scazute pentru dezvoltarea afectiunilor precum pierderea memoriei sau atacuri cerebrale. Acidul docosahexaenoic, un acid gras omega-3 obtinut din carnea de peste grasa, alimenteaza membranele celulelor creierului, imbunatatind memoria si capacitatea de invatare.

Beneficii asupra antrenamentului: reducand eliberarea unor indicatori ai inflamatiilor in sange, acizii grasi Omega-3 ajuta la protectia impotriva anumitor dureri si afectiuni. Circulatia acizilor grasi Omega-3 in membranele celulelor musculare determina fluidizarea livrarii nutrientilor in si din celule. Acest lucru se poate translata intr-un metabolism mai rapid care va imbunatati performanta si va accelera procesul de slabire.

cioco neagra4. Ciocolata neagra

Beneficii asupra creierului: o muscatura dintr-o bucata de ciocolata neagra inlatura surmenarea. Iubitori de ciocolata inveseliti-va! Mancatul de ciocolata neagra poate imbunatati vigilenta, conform unui studiu realizat la Universitatea din Nottingham. Flavonoizii regasiti in cacao sunt responsabili pentru acuitatea mentala prin amplificarea circulatiei sangelui catre anumite zone ale creierului, timp de 3 ore. Totusi, aceste cercetari au condus la concluzii asupra persoanelor lipsite de cateva ore bune de somn.

Beneficii asupra antrenamentului: protejeaza impotriva depunerii grasimilor. Bogata in catechine, ciocolata neagra poate ajuta in procesul de slabire dat fiind faptul ca aceste catechine accelereaza termogeneza, mai exact, vei arde mai multe calorii. Bine de stiut este ca numarul catechinelor care are grasimile creste odata cu procentul de cacao din ciocolata. Nu degeaba se recomanda ciocolata amara cu peste 70% cacao.

Cea mai bune varianta este totusi cea cu peste 80% cacao.

5. Fasolea

Beneficii pentru creier: 120 de grame de boabe de fasole iti vor mentine starea de spirit la limite superioare. Boabele de fasole, boabele de mazare, pastaile de fasole si in special lintea sunt cele mai bogate ca surse de folati, o vitamina B care influenteaza puternic starea de spirit si functiile cognitive. Folatul este necesar in constructia celulelor creierului si un nivel de acid folic scazut poate conduce la cresterea susceptibilitatii oxidarii celelelor cerebrale. De fapt, folatii deficitari au fost remarcati in aproximativ 38% dintre pacientii ce au fost diagnosticati cu depresie.

Beneficii asupra antrenamentului: dezvolata masa musculara si potolesc poftele. 120 de grame de boabe de fasole contin 16 grame de proteine ce dezvolta masa musculara si o doza destul de semnificativa de magneziu, care ajuta la functiile sistemului nervos. Mai trebuie mentionate si cele 16 grame de fibre ce iti controleaza apetitul.

6. Cereale integrale

Beneficii asupra creierului: cresc hormonul fericirii. Carbohidratii stimuleaza eliberarea serotoninei, renumitul hormon care determina senzatia de calm, uneori chiar somnolenta si o mai buna toleranta la durere. Numai cerealele integrale, in niciun caz cele procesate, furnizeaza vitamina B6, cea care ajuta la functionarea serotoninei. Conform Jurnalului de Neurostiinta, carentele de vitamina B6 pot cauza nervozitate, iritabilitate si chiar depresie.

7. Afinele

Beneficii asupra creierului: iti mentin mintea agila, odata cu trecerea timpului. Oricat am evita subiectul si am nega asta: imbatranirea conduce la vulnerabilitatea creierului in fata stresului oxidativ. Studiile arata insa ca antocianinele continute in afine ofera antioxidanti si putere antiinflamatorie care reduc efectul distrugator ale avansarii in varsta care conduce foarte des la boala Alzheimer si alte boli legate de imbatranire. Plus ca antocianina reduce riscul instalarii multor tipuri de cancer. Alte componente ale afinelor au efecte asupra imbunatatirii memoriei, concentrarii si focalizarii.

Beneficii asupra antrenamentului: previn degradarea musculara de dupa antrenament. Datorita efectului de accelerare a metabolismului, incepi sa inspiri mai mult oxigen si in acest fel organismul tau produce mai multi radicali liberi. Din fericire antioxidantii din afine sunt dovediti ca fiind buni adjuvanti in contracararea stresului oxidativ, deci vei avea sanse mai scazute sa capeti febra musculara.

legume8. Legumele cu frunze verzi

Beneficii asupra creierului: imbunatatesc memoria. Cocktalil-ul de antioxidanti continut de zarzavaturi (vitamina C, beta si alpha-carotenul si vitamina K), s-a dovedit ca imbunatateste memoria si capacitatea de a invata noi task-uri in urma unor exemple anterioare, in cazul persoanelor mai in varsta(fenomen denumit “concept leaning”). Asadar cand iti vor aparea firele albe si vei vrea sa incluzi noi miscari in antrenament, totul va fi floare la ureche.

Beneficii asupra antrenamentului:lupta cu inflamatiile. N-ar fi o idee rea ca sportivii sa fie asociati in reclame cu verdeturile, mai degraba decat cu cereale sau branzeturi sau mai stiu eu ce produse. Studiile arata ca persoanele active care nu mananca alimente bogate in antioxidanti au niveluri mai ridicate de efort perceput si de indici de inflamatie decat persoanele care include in alimentatia zilnica legume si fructe.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Alimente sanatoase periculoase si toxice

Azi o sa scriu niste chestiuni in care in prima faza nu stiam daca sa cred, mai ales dupa ce am scris despre singura metoda de slabire fara dieta care este deficitul caloric. Nu contest ca diverse alimente conduc la ...
 » mai mult...

Alimentatia si suplimentele femeilor care fac sport, sfaturile Amandei Latona

Urmeaza exemplul alimnetar al fitness model-ului Amanda Latona pentru a oferi combustibil de calitate antrenamentelor tale, pentru o recuperare musculara eficienta si pentru construirea unui fizic de bomba sexy. Daca ...
 » mai mult...

Dieta cu calorii negative si lista cu alimentele cu cele mai putine calorii?

Ai auzit si tu probabil de acea teorie (sau chiar dieta) cu caloriile negative. Sunt anumite voci care sustin ca dieta cu calorii negative presupune consumul unor alimente care au un efect caloric negativ, mai exact ca ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici