8 mancaruri ideale pentru cina pe care le poti alege si pentru micul dejunProbabil ca odata cu imprumutarea unor obiceiuri ale americane, am preluat si ideea ca anumite feluri de mancare nu pot fi mancate decat seara sau decat dimineata. Stiu cu siguranta ca si tie iti place sa mai alegi ochiurile (romanesti) sau clatitele cu faina integrala ca masa de seara, deci de ce nu ai incerca sa faci si alte alegeri in afara de cereale cu lapte la micul dejun? Stiu ca e greu sa iti faci timp pentru aceasta masa care e de cele mai multe ori luata pe fuga, insa poate ca daca ai incerca sa mai variezi felurile, nu te-ai mai plictisi si ai gasi o mai mare placere in a-i aloca timpul cuvenit. Mie mi-a luat mult pana sa ma conving ca e un lucru fantastic sa mai fac schimbari in alimentatia de dimineata, insa acest lucru chiar ajuta si gasesc ca este mult mai “antrenant” si placut. 1. Supa
2. FasoleIn Marea Britanie fasolea pe paine reprezinta un tip de mic dejun foarte popular, iar in America de Sud si Africa boabele insotesc un alt tip de cereala precum orezul sau tortilla. Motivul: combinatia de fasole cu cereale confera o proteina completa, de o calitate asemanatoare celei din surse animale. Plus ca fibrele din fasole ajung la 16 grame/200 grame de aliment si aduc foarte multe beneficii sanatatii, ajutand digestia si scazand colesterolul daunator. 3. Orezul sau alte cereale integrale
Aceste cereale integrale pot fi chiar preparate in cantitati mai mari si reincalzite prin adaugarea de lapte, fructe, nuci, seminte si/sau condimente, in cazul in care nu ai timp de dedicat gatitului matinal. Pe langa cerealele rafinate precum faina alba, painea alba sau orezul alb, cerealele integrale sunt imbogatite cu 18 vitamine si minerale care te vor ajuta sa mentii starea de satietate pentru mai mult timp si sa iti mentii concentrarea pentru mai mult timp. 4. Salata maruntitaDat fiind faptul ca salata si legumele in general nu trebuie mancate cu masura si minimul ar insemna cam 10 portii, atunci micul dejun ar putea si chiar trebui sa includa si cateva legume. In Israel, de exemplu, dimineata este preparat un anumit tip de salata – rosii maruntite, castraveti si ardei, cu dressing de suc de lamaie si ulei de masline – servita cu branza si oua. Ofera-ti un plus de proteine adaugand un ou fiert tare, niste carne, fasole, nuci sau seminte. Sau incearca o combinatie mai inedita din sfecla, pere si nuci. 5. CiuperciImi ploua in gura numai cand ma gandesc la ciupercile asezate langa omlete, quich, frittata sau clatite integrale. Sau poate ti-ar placea mai mult un sote de ciuperci pe un cracker integral sau o felie de paine integrala la care mai adaugi si o bucata de branza. Ciupercile au foarte putine calorii si grasimi, insa sunt pline de proteine, complexul de vitamine B, potasiu si seleniu. Daca ciupercile sunt expuse razelor solare in perioada de crestere, acestea vor fi si o sursa naturala de vitamina D.
|
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.
Interviu
Alte articole interesante pe aceeasi tema:

Azi o sa scriu niste chestiuni in care in prima faza nu stiam daca sa cred, mai ales dupa ce am scris despre singura metoda de slabire fara dieta care este deficitul caloric. Nu contest ca diverse alimente conduc la ...
» mai mult...

Sunt extrem de surprinsa cand vad cum o multime de oameni aleg sa consume la micul dejun produse de patiserie, covrigi, biscuiti sau tot felul de produse procesate care nu le ofera niciun beneficiu si ii vor lasa ...
» mai mult...

Masa de pranz, probabil una dintre cele mai pacatoase din meniul zilnic. In mod ideal, ne-o preparam de cu seara si cand prindem cateva minute pentru a manca la birou, ne bucuram de ea rapid. Imi dau seama ca timpul ...
» mai mult...