Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Ce alimente ajuta in tratarea si preventia cancerului?


alimente preventie cancerCancerul ramane una dintre “epidemiile” cele mai cutremuratoare, iar numarul celor afectati de aceasta afectiune este zdruncinator si el. Cu cat se incearca sa se descopere care sunt cauzele aparitiei si cu cat ni se detaliaza si noua, reusim sa invatam mai multe legate de masurile de preventie ale cancerului.

In ceea ce priveste aceste forme de preventie a cancerului, putem evident vorbi despre legatura dintre cancer si alimentatie si putem trasa in linii mari niste ghiduri ale alimentelor interzise (cartofi prajiti, spre exemplu) si ale alimentelor indicate (anghinare sau vin rosu).

  • Legume crucifere: broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, bok choy sau napul. Contin multe substante anticancerigene, precum isotiocianati (regasiti si in varza murata) care previn aparitie cancerului de colon, san, plamani, ficat si prostata.
  • Anghinarea datorita continutului de salvestroli (usor de distrus insa prin preparare termica). Acesti salvestroli determina ca celulele canceroase sa se autodistruga (apoptoza).Din pacate se pare ca alimentele din supermarketuri ne ofera numai 10% din cantitatea necesara de salvestroli. Ei se mai gasesc si in mandarine, afine, coacaze, capsuni si struguri.
  • Legume: fasole, mazare si linte, datorita saponinelor, inhibitorilor de proteaza si multe altele.
  • Legume de verde inchis, precum spanacul si salata verde, datorita fibrelor, folatilor si multor carotenoizi cu efect anticangerigen. Telina si varza rosie au si ele efect anticancerigen.
  • Strugurii si vinul rosu, datorita resveratrolului. Acest compus antioxidant sustine tratamentul impotriva cancerului.
  • Semintele de in, in mod deosebit daca le macini chiar tu si le consumi proaspete, datorita acidului alfa-linolenic, lignantilor si altor grasimi sanatoase. Acizii grasi omega-3 pe care ii contin pot ajuta la preventia cancerului prin inhibarea dezvoltarii celulelor canceroase si prin intreruperea pasilor pe care ii fac tumorile pentru a creste. Acizii grasi Omega-3 ajuta si la reducerea inflamatiilor, ceea ce inseamna ca teoretic au posibilitatea de a reduce si mutatiile produse in interiorul celulelor. Desi nu se poate spune ca omega-3 ne ajuta la reducerea riscului de cancer, cu siguranta ne ajuta sa ne mentinem organismul sanatos si puternic.
  • Usturoiul, ceapa, prazul, arpagicul – datorita continutului de substante anticancerigene precum alicina.
  • Ceaiul verde, datorita catechinelor, substante cu proprietati antioxidante.
  • Rosiile, datorita renumitului compus, licopenul. Ele mai au si un continut considerabil de vitamina A, C si E. Toate aceste elemente lupta cu radicalii liberi.
  • Grapefruit – datorita continutului de vitamina C – regasita si in portocale, ardei gras si broccoli. Vitamina C ajuta la preventia formarii compusilor de azot, cei care ar cauza anumite forme de cancer. Dietele bogate in vitamina C ajuta la reducerea riscului de cancer de stomac, colon, esofag, de vezica urinara, san si cervical. Se pare ca aceste rezultate sunt specifice alimentelor bogate in vitamina C, mai putin in cazul suplimentelor de vitamina C care nu prezinta o incredere la fel de crescuta.
  • Cartofi dulci – datorita continutului de betacaroten. Studiile au aratat ca persoanele care consuma alimente bogate in betacaroten – regasit in principal in legumele portocalii si in verzituri – prezinta un risc mai scazut pentru dezvoltarea anumitor forme de cancer precum cel la plamani, colon si stomac. Pentru femeile la menopauza continutul de betacaroten, folati, vitamina C si fibre al cartofilor dulci ajuta la reducerea riscului dezvoltarii cancerului de san cu pana la 50%.
  • Fructele de padure – se pare ca sunt alimentele cu cele mai promitatoare capacitati in reducerea riscului dezvoltarii cancerului datorita acidului elagic si antocianosidelor. Zmeura, afinele si merisorul contin un antioxidant numit pterostilben (regasit si in struguri), un element natural extrem de eficient in combaterea cancerului. Animalele carora li s-a administrat zmeura au prezentat o reducere a tumorilor esofagiene cu pana la 60%, a tumorilor pe colon cu 80%!
  • Rodiile – contin o cantitate considerabila de acid elagic – cel mai nou fitonutrient care a intrat in scena (desi de secole se regaseste in fructele de padure, nuci si rodii). In studiile de laborator, acidul elagic a parut a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si a dezactiva compusii cauzatori de cancer. Poti adauga  semintele de rodie in shake-uri sau le poti adauga in iaurt sau cereale.
  • Morcovii – contin mult betacaroten, cel care poate ajuta la reducerea ocurentei anumitor forme de cancer precum cel de plamani, cavitate bucala, gat, stomac, intestine, de vezica urinara, prostata si san. Exista studii care au arata ca betacaroten-ul ar putea cauza cancer, dar asta numai daca ai manca in jur de 2-3 kilograme de morcovi pe zi (deci eu zic ca suntem in siguranta). O substanta gasita in morcovi, falcarinolul, se pare ca are capacitatea de a reduce puterea de crestere a celulelor canceroase. Nu ii preparati termic insa!
  • Avocado – sunt bogate in glutation, un antioxidant puternic care ataca radicalii liberi din organism prin blocarea absorbtiei intestinale a anumitor grasimi. Avocado este o sursa de potasiu chiar mai buna decat bananele si au si un continut ridicat de betacaroten. Studiile arata ca avocado poate fi util si in tratarea hepatitei virale (una dintre cauzele cancerului de ficat), dar si a altor afectiuni ale ficatului.

Pentru alte modalitati de preventie a cancerului poti citi un articol anterior complet cu informatii extrem de edificatoare.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Care sunt cele mai sanatoase alimente pentru frumusete, relaxare, fericire, sanatatea creierului si rezistenta fizica?

Niciodata nu voi recomanda cuiva sa manance fix ceea ce au pofta, ceea ce se gaseste prin jur sau ceea ce mananca cei din mediul social in care se invart. Ceea ce alegem sa punem in farfurie ne poate altera si afecta ...
 » mai mult...

10 tratamente naturiste pentru raceala si gripa

Se spune uneori ca nu exista niciun fel de remediu sau tratament naturist care chiar combate comuna raceala. Desi este adevarat ca nu intotdeauna poate fi prevenita, exista cateva remedii pentru simptomele care insotesc ...
 » mai mult...

Ce alimente te ajuta sa obtii o piele frumoasa, fara imperfectiuni si catifelata?

Recunoaste ca si tu esti una dintre persoanele care cheltuiesc o caruta de bani pentru a obtine un aspect Sunt convinsa ca mai ai si niste trucuri personale pe care le folosesti pe langa produsele de pe piata fie ele ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici