Ce alimente nesanatoase cauzeaza cancer?
Ce sa nu mananc? Care sunr cele mai nocive alimente?Am facut un top al acestor alimente care cauzeaza cancer si pe care ar trebui sa le eliminam din alimentatia noastra definitiv. Nu o sa surprinda pe nimeni cateva mentiuni din aceasta lista, dar cu fiecare articol pe aceasta tema sper ca ne apropiem din ce in ce mai mult de ziua in care vom intelege de ce este gresit sa ne alimentam cu tot felul de inventii ale lumii contemporane. 1. Organismele modificate genetic (prescurtate si OMG-uri sau GMO-uri)Da, nicio surpriza aici. Organismele modificate genetic nu au ce cauta intr-o dieta care sa ne fereasca de cancer, intrucat atat aceste OMG-uri cat si chimicalele folosite pentru cresterea lor se pare ca pot conduce la dezvoltarea rapida a tumorilor. Din pacate mai toate alimentele au inceput sa sufere modificari de acest gen si inca nu traim zilele acelea pline de prosperitate in care sa ne permitem sa mancam numai eco/bio/organic. Cu toate astea putem incerca sa ne ferim de anumite derivate modificate genetic ale porumbului, produselor de soia sau rapita. Iti mai recomand si sa ai grija la sursele de carne si de oua pe care le alegi, chiar pot face diferenta din punct de vedere nutritional si nu sunt produse cu ajutorul minunilor scoase de biochimie. 2. Carnea procesata
Atat nitratul de sodiu cat si nitritul de sodiu sunt dovedite ca fiind substante care cresc riscul de cancer de colon si alte forme de cancer, asta pe langa alte anumite boli pulmonare sau migrene. 3. Popcorn la microundeAcele pungute ieftine pe care le gasesti cam la orice magazin de la coltul blocului pot fi convenabile ca o gustare sau rontaiala pentru un film insa sunt pline de chimicale care nu numai ca pot produce infertilitate, dar si cancer de ficat, testicular sau pancreatic. Acidul perfluorooctanoic este cel cu potential carcinogen, cateva studii independente punandu-l in legatura cu dezvoltarea tumorilor. In egala masura de nociv este si diacetilul care cauzeaza atat afectiuni pulmonare, cat si cancer. Chiar citeam cum din cauza unei boli grave cauzate de diacetil, un american a fost despagubit cu cateva milioane de dolari. Mai bine iti cumperi niste porumb si iti faci propriile floricele acasa, sunt o gustare sanatoasa si cu o cantitate rezonabila de calorii. 4. Sucurile carbogazoaseLa fel ca si carnurile procesate, sucurile cauzeaza si ele cancer. Sunt pline de zahar, aditivi alimentari si 5. Sucurile si alimentele dieteticeEi bine daca ai crezut ca scapi cu basma curata band sucuri dietetice, afla ca acestea sunt si mai nocive decat omoloagele lor pline de zahar. Consumat in exces, aspartamul cauzeaza o serie destul de ampla de afectiuni precum defecte congenitale si cancer. Sucraloza (Splenda), zaharina si alti indulcitori artificiali pot cauza si ei cancer daca sunt consumati in exces. 6. Faina alba rafinatFaina rafinata este un ingredient pe care il vedem pe mai toate produsele procesate pe care eu te sfatuiesc cu fiecare ocazie sa nu consumi. Ceea ce trebuie sa te ingrijoreze este continutul excesiv de carbohidrati goi ai acesteia. Un studiu publicat in "Cancer Epidemiology, Mile Markers, and Prevention" a descoperit ca un consum regulat de carbohidrati rafinati creste cu 220% riscul cancerului de san printre femei. Produsele cu indice glicemic ridicat cresc rapid glicemia, lucru care hraneste celulele de cancer si il determina sa se extinda in organism. 7. Zaharul rafinatAcelasi lucru se aplica si zaharului procesat, care creste brusc nivelul insulinei si participa la dezvoltarea celulelor canceroase. Indulcitorii bogati in fructoza precum siropul de porumb cu continut ridicat de fructoza sunt in mod deosebit nocivi, intrucat celulele canceroase ii metabolizeaza rapid si cu usurinta pentru a putea creste mari si cat se poate de periculoase. Si daca ne gandim cate produse delicioase gen biscuiti, prajituri, sucuri, placinte, sosuri, cereale si toata gama de produse procesate contin vreun tip de indulcitor de care n-ar trebui sa ne atingem, putem numai sa deducem cam de ce statisticile legate de incidenta cancerului nu sunt prea imbucuratoare.
|
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.
Interviu
Alte articole interesante pe aceeasi tema:

Tema acesta a indulcitorilor artificiali vad ca nu primeste atat de multa promovare precum poate ar trebui, poate numai in contextul in care se dezbat ingredientele vreunei bauturi racoritoare care pentru a crea ...
» mai mult...

Nu de putine ori m-am confruntat cu idei preconcepute legate de nutritie, idei ce au fost perpetuate de-a lungul anilor si care in ciuda straduintei multor nutritionisti sau persoane la curent cu noile cercetari ...
» mai mult...

Se poate spune ca viata vedetelor este una aproape lipsita de griji, isi permit tot ceea ce isi doresc, primesc tot felul de articole gratis, mananca in cele mai selecte locuri, au stilisti, bucatari, soferi, totul le ...
» mai mult...