Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Retete sarmale cu carne de curcan


sarmaleDe fiecare data cand se iveste ocazia, bunica mea ma intreaba daca nu vreau sa imi faca separat niste sarmale cu carne de curcan pentru a fi o idee mai dietetice. Eu o asigur de fiecare data ca daca tot este sa mananc sarmale, "ma sacrific" cu unele clasice, desi recunosc ca au cam prea multa grasime pentru gustul meu. Acum ca vine Craciunului si deja ti-am oferit idei de dulciuri dietetice pentru Craciun si ti-am dat si niste sfaturi despre cum sa nu te ingrasi de sarbatori ca preventie sau cum sa slabesti daca ai pus cateva kilograme dupa sarbatori, ma gandesc ca poate ai nevoie si de niste retete pentru sarmale ceva mai putin daunatoare siluetei.

Retete sanatoase si dietetice de sarmale cu curcan

In aceasta idee, iti voi propune niste retete de sarmale delicioase si simple cu carne de curcan. Deci vei inlocui carnea de porc sau de vita cu carne mai slaba de curcan, reducand astfel continutul de grasimi si calorii fara a sacrifica deloc din continutul de proteine sau aroma.

Desi in mod traditional sarmalele se mananca alaturi de mamaliga, am citit ca in Occident se servesc si alaturi de piure de cartofi, piure de conopida cu usturoi sau chiar orez brun. De asemenea, ei schimba si "toppingul", inlocuind smantana cu sos de tomate. Banuiesc ca sunt niste idei demne de incercat, desi parca nimic nu se compara cu o combinatie clasica de sarmale cu mamaliga, smantana si poate niste branza.

Sarmale cu carne de curcan

Preparatul se face la slow cooker si iti vor rezulta 12 sarmale din aceasta compozitie.

Ingrediente:

Reteta sarmale:

  • 12 foi de varza
  • 200 g orez cu bob lung
  • un ou batut
  • 60 ml lapte
  • 40 g ciuperci taiate
  • un catel de usturoi maruntit
  • 0,5 kg carne de curcan tocata

Reteta sos:

  • 1 1/4 lingurita sare
  • 1 1/4 lingurita piper macinat
  • o cutie de pasta de tomate
  • o lingurita paprika
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 lingurite miere
  • 1/2 lingurita frunze de cimbru

Mod de preparare sarmale:

  1. Lasa apa cu sare din slow cooker sa fiarba pe foc si adauga timp de doua minute funzele de varza. Bate impreuna sosul de tomate, mierea, condimentele, sucul de lamaie, sarea si piperul.
  2. Ia cam 90-100 g din cantitatea de carne de curcan si adaug-o in centrul foilor de varza. Ruleaza sarmalele, adauga pe deasupra sosul de tomate si acopera cratita.
  3. Lasa-le la gatit timp de 8-9 ore la temperatura mica sau 4-5 ore la temperatura ridicata.

sarmale picanteSarmale de curcan picante

Din compozitie obtii 12 sarmale

Ingrediente:

  • o varza
  • 0,5 kg carne tocata de curcan
  • 2 cremwursti fara pielita
  • un morcov mare, tocat fin
  • o ceapa, tocata fin
  • 2 lingurite usturoi tocat
  • o lingurita ulei
  • 100 g orez alv nepreparat
  • o lingurita fulgi de piper rosu
  • 2 lingurite pasta de tomate
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 l sos enchilada

Mod de preparare

  1. Umple cea mai mare cratita pe care o ai pana la jumatate cu apa. Lasa apa sa dea in clocot. Gaureste cu furculita capul verzei si apoi afund-o in apa care clocoteste.
  2. Las varza in apa timp de 5 minute, apoi scoate-o si aseaz-o sub un jet de apa rece imediat. Desfa foile de varza si pune-le pe niste lavete sau carpe pana se usuca complet.
  3. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare, adauga ceapa, usturoil si morcovul. Gateste-le pana cand se inmoaie si apoi adauga pasta de tomate si amesteca.
  4. Transfera compozitia cu ceapa intr-un castron mare, adauga orezul nepreparat, sarea, piperul, fulgii de ardei rosu, carnea de curcan si carnea din cremwrust. Amesteca-le bine.
  5. Pune compozitia in foiles de varza, aseaza sarmalele inghesuite intr-o cratita, toarna sosul enchilada peste, acopera recipientul si lasa-le cam o ora la o temperatura de 190 grade celsius.

 





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Retete sanatoase de Craciun pe care le poti prepara cu copiii

Fursecurile, ciocolata de casa, cornuletele, toate sunt niste bunatati la care copiii tanjesc si pe care le asteapta cu cel mai mare entuziasm in perioada sarbatorilor (tot anul, ce-i drept, dar sa speram ca nu le ...
 » mai mult...

Cum sa slabesti daca te-ai ingrasat de sarbatori?

Odata cu venirea sarbatorilor imi incep si eu seria de articole pe tema Craciunului si Anului Nou. Vin cu idei noi de retete sanatoase pentru Craciun, te sfatuiesc ce sa mananci ca sa nu te ingrasi de sarbatori si cate ...
 » mai mult...

Cum sa fii in forma maxima la petrecerile de sarbatori?

Am devenit cam obsedata de cum sa incerci sa mentii stilul de viata sanatos si de sarbatori. Poate fac asta si pentru a ma convinge si pe mine sa o fac pentru ca, da, recunosc, in primul rand mie imi va fi foarte greu ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici