Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Retete de antreuri sanatoase si dietetice pentru masa de Paste


pasteDaca anul trecut ti-am oferit niste idei de pasca sanatoasa si dietetica, anul asta iti propun niste antreuri delicioase si prietenoase cu silueta care vor face intrarea in scena fripturii de miel pe care o asteptam tot anul.

Nu te speria de friptura de miel pentru ca este plina de nutrienti: zinc (in special!), vitamina B12, niacina, riboflavina, seleniu, fosfor, fier, cupru, dar si grasimi saturate (care SUNT sanatoase), omega-3, CLA.Toate aceste vitamine si minerale se gasesc cu precadere in carnea de miel organica.

Poti prepara si prajitura cu morcov dietetica daca este fana dulciuri sanatoase si mai nonconformiste.

Sparanghel cu branza de capra

  • 450-500 g sparanghel
  • 250 g rosii prunisoare taiate pe jumatate
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 1/2 lingurita usturoi proaspat tocat
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1/4 lingurita sare
  • 3 linguri branza de capra faramitata
  • 1/2 lingurita piper negru

Mod de preparare:

  1. Gateste sparanghelul in apa fiarta timp de 2 minute pana are o textura crocanta-frageda. Scurge apa.
  2. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare la temperatura medie. Adaugat rosiile si usturoiul, lasa-le la preparat timp de 5 minute. Amesteca otetul timp de inca 3 minute. Adauga sarea, Aranjeaza sparanghelul pe un platou, adauga mixtura de rosii. Adauga pe deasupra branza si piper.

Varianta reteta sparanghel cu stafide si seminte de pin:

  1. seminte pinScoate rosiile, usturoiul, otetul si branza de capra.
  2. Gateste 50 g ceapa tocata si 2 linguri de seminte de pin in ulei timp de 4 minute.
  3. Adauga 2 1/2 linguri de suc de portocale, 3 linguri de stafide, 2 linguri de miere, gateste pentru inca 2 minute.
  4. Amesteca 1/4 lingurita de sare si 1/4 lingurita coaja de portocala.
  5. Adauga aceasta compozitie peste sparanghel, apoi o ploaie de piper peste.

4 portii. Calorii: 111. Grasimi: 5.3 g. Sare: 151 mg

 

Varianta reteta sparanghel cu glazura de susan si ghimbir

  1. Spre deosebire de prima variatie vei scoata si uleiul si piperul.
  2. Prepara la cuptorul cu microunde o lingura de sos de soia cu continut scazut de sare, o lingurita de miere, o lingurita suc de lime, o lingurita de ghimbir proaspat tocat si usturoi.
  3. Adauga compozitia peste sparanghel alaturi de 2 lingurite de seminte de susan.
  4. Consuma preparatul alaturi de bucati de lime.

4 portii. Calorii: 43. Grasimi: 0.8 g. Sare: 134 g

 

Varianta sparanghel cu lamaie si tarhon

  1. Scoate din reteta rosiile, otetul si branza, scade cantitatea de piper la 1/4 lingurita.
  2. Combina 1/8 lingurita coaja de lamaie, o lingura suc de lamaie, 2 lingurite de tarhon maruntit, usturoi, 1/2 lingurita arpagic tocat, 1/2 lingurita mustar Dijon, sare, piper si ulei.
  3. Adauga o ploaie din aceasta combinatie cu tarhon peste sparanghel.

4 portii. Calorii: 49. grasimi: 2.3g. Sare: 153 mg.

 

Morcovi sotati cu salvie

  • morcovi salvieo lingurita de unt
  • o lingurita ulei de masline
  • 180-200 g morcovi taiati pe diagonala
  • 2 linguri apa
  • 1/8 lingurita sare
  • 1/8 lingurita piper negru rasnit
  • 2 lingurite frunze de salvie proaspata

Mod de preparare:

  1. Topeste untul intr-o tigaie mare care nu lipeste la o temperatura medie.
  2. Adauga uleiul in tigaie si invarte pana se combina.
  3. Adauga morcovii si 2 linguri de apa.
  4. Acopera partial tigaia si lasa la gatit 10 minute sau pana cand morcovii s-au fragezit.
  5. Adauga sare si piper in tigaie, creste temperatura la una medie-ridicata.
  6. Gateste timp de 4 minute sau pana cand morcovii sunt fragezi si usor maronii, amestecand frecvent. Adauga salvia in ploaie.

Sufleu de broccoli cu branza de capra

Sigur aceasta este o reteta sanatoasa care iti va da pe spate familia si prietenii. Sufleurile sunt preparate destul de usor de facut in mod surprinzator - singura grija pe care trebuie sa o ai este sa ajunga pe masa inainte de a se lasa.

Serveste-l cu o salata de rosii si fenicul, iar pentru desert, alaturi de capsuni proaspete la care ai adaugat putin otet balsamic.

4 portii

Timp de preparare: 25 minute

Timp total: 45 minute

Ingrediente:

  • 150 g broccoli maruntit
  • o lingura unt
  • o lingura ulei de masline
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte degresat
  • o lingurita mustar Dijon
  • 1/4 lingurita sare
  • 100 g branza capra faramitata
  • 3 oua mari separate
  • 2 albusuri de la oua mari
  • 1/4 lingurita sos tartar

Mod de preparare:

  1. Incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Unge 4 forme pentru sufleu de 300 ml cu ulei pentru gatit si pune-le pe o foaie de copt.
  2. Adauga broccoli in cuptorul cu microunde la o temperatura medie. Acopera si lasa la cuptor pana cand broccoli este fraged-crocant, 1-2 minute. Pune-l deoparte.
  3. Topeste untul si uleiul intr-o cratita la temperatura medie-ridicata. Amesteca alaturi de faina timp de 1 minut. Ajusteaza temperatura pentru a preveni ca aceasta combinatie sa se arda, ar trebui sa aiba o culoare caramel. Adauga laptele, mustarul si sarea si mai lasa compozitia la preparat, amestecand constant pana cand se ingroasa, 1-2 minute. Ia compozitia de pe foc si imediat adauga branza de capra si 3 galbenusuri de oua pana cand se combina bine. Muta compozitia intr-un castron mare.
  4. Bate 5 albusuri de ou intr-un castron de marime medie cu un mixer electric la viteza ridicata pana cand se intaresc. Adauga sosul tartar si continua sa bati pana se intareste. Foloseste o spatula de cauciuc si adauga jumatate din compozitia cu oua in mixtura cu lapte. Cealalta jumatate de albusuri adaug-o alaturi de broccoli pana cand nu mai raman dare albe. Muta compozitia in forme sau recipient pentru sufleu.
  5. Prepara pana cand se umfla, este ferm la atingere (daca ai un termometru de bucatarie, sa ajunga pe la 70 grade Celsius), cam 20 minute in formele de sufleu sau 30 minute in recipientul de sufleu. Consuma sufleul imediat.




Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Sos sanatos pentru deserturi delicioase

Merele si untul de arahide reprezinta o gustare sanatoasa destul de clasica, insa nu uita ca asa cum merele au ceva calorii si nu iti permit sa le mananci in cantitati industriale, asa si beneficul unt de arahide are 95 ...
 » mai mult...

Ce alimente iti sunt permise in dieta ketogenica?

Intr-un articol anterior despre dieta ketogenica am prezentat care sunt punctele de baza referitoare la aceasta. Desi poate ai auzit ca multi culturisti o folosesc, poti linistita sa o incerci si tu, in momentul in care ...
 » mai mult...

Retete de zahar ars fara zahar dietetice

Band un ceai negru cu aroma de bergamota, neindulcit desigur, mi-a venit in minte, din nu stiu ce cauza, crema de zahar ars. Niciodata nu mi-a placut in mod deosebit pentur ca nu are blat, nu are ciocolata si, serios, ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici